torsdag 9 maj 2013

Fastan och resultat efter 5 veckor + vad är 16/8 fasta?

Efter att ha kört 5 veckor med 16/8 fasta 2 dagar i veckan blev resultatet detta.
Målet var att ha kvar samma vikt, minska fettet på kroppen och öka muskelmassa.
Resultatet blev att jag ökat i muskelmassa och minskat i fett och på så sätt ökat i vikt med något kilo.
Nu känns det att kroppen har kommit i hormonell balans. Kroppen känns helt enkelt bara super! Känner mig starkare och piggare. En sak som känns skumt är att kroppen tydligen känner att jag bara ska sova max 6 timmar varje natt! Vilket resulterar i att jag vaknar 4-5 varje morgon! Får börja gå och lägga mig senare . . .
Vad är 16/8 fasta för er som inte känner till detta:
Enkelt förklarat, så äter du under ett 8 timmars fönster och sedan så fastar du 16 timmar. Jag tar fastan från ca 20 på kvällen till 12 dagen efter. Då sover du större delen av fastan. Under fastan kan du dricka kaffe och annat som innehåller ytterst lite kalorier! Jag tar även lite BCAA som innehåller de aminosyror som finns i muskelprotein. På så sätt avtar inte muskel proteinsyntesen om du håller på att bygga muskler. Avsluta gärna fastan med ett lätt träningspass för ökad effekt!
Effekt av fastan: Kroppen kommer under fastan att sänka insulin nivåerna i kroppen och detta är bra! Även påslag av tillväxthormoner har påvisats öka mot slutet av fastan. Helt enkelt så balanserar kroppens hormoner upp!
Träna väl och ät rätt!
www.lofvendahls.se
#Fasta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar