Golf och träning

Vad behöver vi för träning för att bli bättre golfare?
Styrka, rörlighet, kondition. Och att äta rätt för att ge det förstnämnda effekt och att kroppen ger resultat på din träning.

Styrka
Gör övningar som stärker bål, rygg och mage. Samt benmuskler. Detta bidrar till stabilare sving samtidigt som du blir starkare behöver du inte använda lika mycket kraft för att slå långt. Ökar du rörligheten i kroppen så kommer styrkan mer till sin rätt!

Rörlighet
Stretcha kontinuerligt och försök att få upp större rörlighet i bålen och ländrygg för att få till en optimal stabil nedåt sving! Styrketräna mer för att dra nytta av din rörlighet.

Styrka och rörlighet är avgörande för att du ska få en stabil och stark sving! = Det kan bli några meter extra vid utslagen samt stabilare inspel och närspel!

Kondition
Behövs för att din ork inte ska ta slut innan du gått av 18 green! Gå ut och gå i snabbare tempo när du promenerar nästa gång om du inte gillar att springa. Du behöver få upp lite flås vid konditionsövningen för att förbättra konditionen.

Personligen så kör jag "crosstraining" på gymmet vilket innebär att jag i stort inte vilar mellan övningarna. Detta bidrar till att jag även får med lite konditionsträning när jag kör styrketräning!
Till detta: cykla eller spring/gå till träningspasset! Alltså tränar 2 olika sorters träning under ett och samma träningspass.
Hemma brukar jag stretcha lite lätt varje morgon och värma upp musklerna innan jag går till jobbet. Samma varje kväll innan jag ska sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar