söndag 14 april 2013

Mjölksyraträning! Och ett bra hormon!

Idag var det bla. mjölksyraträning på programmet!

Sprang till Actic i simhallen - Motala som uppvärmning. Väl där var det bara att snöra om skorna till gymskorna och brassa på med marklyft och i vilopausen köra biceps med hantlar! Efter andra setet så kändes det som att jag skulle spy! Kan säga att jag var tvungen att ta det lite lugnt resten av passet! Eller lugnt och lugnt pulsen var aldrig under 100 under hela passet! Körde igenom hela kroppen i de maskiner som var lediga och körde alltid 2 maskiner för att inte sänka pulsen mellan seten. Till sist kom vi till mitt mjölksyra pass för benen! Benpressmaskinen är inte min bästa vän efter detta pass! Den formligen dödade mina ben och vader! Ja, jag kör en variant av vad träning i benpressmaskinen. Efter det var det en lugn löptur hem. Med betoning på lugn! Benen var ju lite dödade efter all träning. Sista backen hem gick det väldigt långsamt. . .
Träna väl och ät rätt! www.lofvendahls.se
Hormonet: Oxytocin (produceras av Hypofysen)
Belöningshormon (lugnande-må-bra-hormon) som verkar avslappnande, lugnande, skapar trygghet, förbättrar relationer, minskar stress och ångest. Förbättrar näringsupptaget, ökar tillväxten hos barn, ökar även läknings hastigheten av sår, stärker immunförsvaret, höjer smärttröskeln, minskar blodtrycket, förbättrar matsmältningen, minskar rädsla och fientlighet, motverkar depressioner. Oxytocin minskar stresshormonet kortisol.

Hur kan jag öka detta i kroppen?
Oxytocin frigörs vid kroppslig beröring, kramar, massage, sex, amning, socialt umgänge, dans. Även yoga och meditation frigöra oxytocin.
Så kramas mycket!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar