söndag 31 mars 2013

FASTA: Väger in på 77kg innan fastan

Nu ska det fastas!

Vägde in på 77kg i början av fastan. Fastan ska bestå i att jag äter normalt i 5 dagar och sedan kör 16/8 fasta på helgerna. Vad innebär det? Jo att jag 16 timmar från kl. 20-21 på kvällen inte äter något som innehåller mycket kalorier på 16 timmar. De andra 8 timmarna äter jag normal LCHF mat. Vad vill jag åstadkomma med denna fasta. Jo jag känner att fettförbränningen inte kommit igång som den ska. Genom att fasta så ska kroppen bli mer insulinkänslig tack vare att blodsocker nivåerna sjunker i kroppen under fastan. Ketondriften i kroppen ökar då kroppen börjar använda fettdepåerna när den inte får andra energislag genom födan. Detta tillsammans med träning kommer att få fart på förbränningen. 
Började igår på påskafton av alla dagar och måste säga att jag var väldigt hungrig när vi kom till svärmor och skulle äta påsklunch. Väl där så fick jag bara i mig en liten tallrik med mat!!! What á f.ck! Trodde att jag skulle vräka i mig mat. Men icke sa nicke. Magsäcken hade krympt och det bara på en 16 timmars fasta. Vilket betyder att även efter fastan kommer mitt kaloriintag att minska pga att jag inte stoppar i mig massor av mat. 
Vad kommer jag att dricka under fastan? Jo dricka vatten med BCAA samt kaffe med lite grädde i. Viktigt att få i sig vätska under fastan samt att kaffe ger extra förbränning. Och ja, grädden ger lite energi men det är så obetydligt att det inte påverkar fastan. Jag tar BCAA i vattnet för att upprätthålla proteinsyntesen och muskeltillväxten i kroppen. 
Målet med fastan är inte att gå ned i vikt utan att bibehålla den och öka muskelmassa med motsvarande förlorad fettmassa. 
Träna väl och ät rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar