lördag 16 november 2013

Kreatin vad är det bra för?


Bild från www.svensktkosttillskott.se

Kreatin! #Kreatin
Ja det behövs i kroppen. ca 2g förbrukas hos en person som vägen 80kg per dygn. Våra kroppar tillverkar ca 1g per dygn. Resten behöver vi få i oss från mat vi äter. 1g motsvarar ca 1kg tonfisk. Kreatin finns även i kött och mjölkprodukter. Det tillverkas av vår lever samt njurarna av tre aminosyror - glycin, arginin och metionin.
Vad gör kreatinet? Kortsiktigt funkar som extra energitillskott vid  tung styrketräning och ser till att vi återhämtar oss efter träning genom att öka energi inlagringen av glykogen i musklerna på längre sikt. Det vill säga om ni är kolhydratdrivna och tillverkar glykos från glykogenet! Vi som äter LCHF driver ju våra kroppar av Glykogenes som tar energi från aminosyror och glycerol för att bilda glykos. Idag vet jag inte exakt om det ändå påverkar glykogenlagren hos oss LCHFare? Någon annan som kan svara på det? Vidare så kommer det att minska muskelnedbrytningen om ni tar det under en längre tid.
Kreatin lagrar även in mer vätska i musklerna och därför ska ni inte bli rädda att ni blivit feta och gått upp i vikt när ni kör en kreatin uppladdnings vecka!
Läs mer på denna sida:
http://www.svensktkosttillskott.se/artiklar/kreatin
Träna väl och ät rätt! www.lofvendahls.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar