söndag 10 november 2013

Börjar se resultat av proteinintagsökning, dagens träning samt vassleprotein

Kul att det redan börjar ge resultat i att direkt efter ett träningspass ta en vassle protein drink. Syns i spegeln att fettet på kroppen börjar att sina mer och mer. vågen visar på något kilo ned med men det ska vi fixa med lite mer muskler!
Återhämtningen är mycket bättre och det är ju bra för att kunna träna 3 gånger i veckan.
Tar inga kolhydrater efter, som det sägs att man måste ha för att återhämtningen ska bli bra.
Ja det enda som det skulle ge är väl att komma igång och bygga upp glykogen förråden snabbare igen. Varför fungerar vassle proteinet? Jo muskler är uppbyggda av protein och inte kolhydrater! Kolhydrater är ju bra som energi före och under träning. Äter även mindre fett och inga kolhydrater på kvällen och tar en 3-fas proteindrink innan jag ska sova.
Idag blev det 3km löpning till gymmet sedan ett 2sets race med 6-10reps på alla muskelgrupper som klarades av på en 30-40min. Och sedan ett löppass på 6,3km hem igen. Så jäkla skönt kändes det idag!
Lite info om Vassle protein #Vassle:
Vassle framställs ur mjölk och är en naturlig biprodukt vid ostproduktion. Av mjölkens protein utgörs ungefär 20 % av vassle, och resterande andel utgörs av kasein. Rekommenderat intag när du bygger muskler är 2g per kilo kroppsvikt per dygn. Vassle proteinet tas upp snabbast av de 3 olika proteinslagen. De 2 andra är ägg samt kasein protein. Kasein kommer även det från mjölk.
 Det finns även snabbare och långsammare vassle protein. I praktiken är det så att de aminosyrakedjor som det snabbare vassle proteinet är uppbyggt av har kapats ned och tas upp snabbare i kroppen då kroppen inte behöver göra detta jobb.
Vassle proteinet gör även att din kropp bränner mer fett! Och det är ju aldrig fel!
         Träna väl och ät rätt!www.lofvendahls.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar