söndag 30 december 2012

Ledig, träning mm

Skönt att vara ledig och satsa på att få bra sömn, träning och god nyttig mat. Även om en pizza slank ned i går efter ett bra genomfört pass i gymmet. Synd bara att det är så halt ute att jag var tvungen att ta bilen till gymmet. Blev dock lite pulka åkning och friskluft då på eftermiddagen.

Fråga jag ställer mig? Varför har flera klubbar inte individuella träningsprogram för sina spelare? Ska de bara träna på det de är bra på hela tiden så kommer de inte att utveckla sig! Utveckling sker genom att du bli starkare i hela dig själv och inte bara genom att vara stark på en enda sak. Upprepar du samma övning allt för länge så kommer kroppen snart att börja gå tillbaka och inte bli starkare. Fick en kommentar att om du spelar fotboll behöver du inte stora muskler. Varför? Har du stora, smidiga muskler kan du utföra dina dribblingar och skott mera kontrollerat och det bästa är att du kan göra det hela matchen! Sedan kan du ju träna i gymmet så att du blir starkare utan att öka så mycket i muskelmassa och även det kommer att ge resultat ute på planen, eller för den delen i vilken typ av sport som du valt att bli bra i! Eller vill bli bättre i?
Jag anser att varje tränare borde ställa högre krav på sina spelare oas vilken sport de är tränare för. Ok att det är uttagningar i vissa sporter och att de bästa kommer med i laget, men för de lag där man värvar spelare och har avtal borde det finnas med klausuler som säger att de ska ta och ha regelbundna pass i gymmet mellan teknik och andra träningspass.
En människas kropp mår bra av att ha olika typer av träning regelbundet. Men var noga med att inte överträna! Planera all din träning som du utför så att de blir utsprida jämnt över den period som du satt upp(4v, 8v, eller 1 år?). Ha delmål och ett stort mål som du siktar i slutändan. Och variera din träning så kommer du att nå dina mål!
Träna väl och ät rätt!
www.lofvendahls.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar