Recept - lågkolhydrat

Såser
Enkel Bearnaise sås(2-3 personer):
Till det behövs
100g smör
2 ägg gulor
Dragon
Salt
Peppar

Smält smöret
Börja vispa ägg gulorna med en stavmixer, häll försiktigt ned det smälta smöret under tiden ni mixar.
När allt smör är nere och mixat så tillsätter ni dragon i den mängd som ni tycker. Efter det smaksätter ni med salt och peppar! Klart att servera!
(Om ni vill så kan ni sätta lite mer smak på beasåsen med tex chillipulver eller annan krydda.)
#Beasås #Bearnaise

Recept till 2 port. kesoplättar ca. 6-8 st

2 ägg
200 gram keso
1,5 msk fiberhusk
En nypa salt.

Mixa alla ingredienser med en stavmixer och klicka sedan ut 4 stycken åt gången i en panna med lite kokosfett (utan smak).
Stek dina kesoplättar på medelvärme tills botten fått fin färg och plättarna kan vändas och stekas färdigt
#Kesoplättar

Fröknäcke  2 plåtar
2dl Solrosfrön, 2dl sesamfrön, 2dl pumpakärnor, 1dl hela linfrön, 4msk Pofiber, 2msk Fiberhusk, 1dl kokosfett, 5dl vatten(kokande), 1-2tsk salt och flingsalt att strö över.
Blanda torra ingridienserna i en bunke
Smält kokosfettet och tillsätt vattnet och koka upp detta
Häll vätskan över fröblandningen i bunken
Rör ihop allt till en deg och låt den stå och svälla i 5-10min innan ni plattar ut den på 2st bakplåtar
(Ni har naturligtvis bakplåtspapper på plåtarna)
Bred ut tunt! Sväller något även i ugnen.
Grädda i 150graders värme i 45-60min. Ska vara guldbruna och inte brända!
Strö på flingsalt innan halva tiden gått. Ni kan även göra rutor med degskrapa eller pizzaskärare samtidigt som ni häller på flingsaltet.
#fröknäcke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar